De Bock speelt weer in Jupiler Pro League: Geen moment getwijfeld

De Bock speelt weer in Jupiler Pro League: "Geen moment getwijfeld"

23-07-2020 08:15 Laatste update: 08:19
8

Laurens De Bock speelt komend seizoen bij Zulte Waregem. De 27-jarige verdediger wil onder Francky Dury een nieuwe start maken en zijn vorm van bij Sporting Lokeren en Club Brugge terugvinden. 

"Ik wilde graag terugkeren naar België en toen Essevee aanklopte, heb ik geen moment getwijfeld", aldus De Bock bij Het Nieuwsblad. "Essevee gaf me altijd de indruk een erg warme en familiale club te zijn, die tegelijk ook ambitie uitstraalt. Dat was voor mij erg belangrijk: ik wilde naar een ploeg waarbij ik meteen een goed gevoel had."

De Bock heeft namelijk geen goeie periode achter de rug. "Ik zat vaak in het buitenland en dat bleek niet helemaal mijn ding te zijn. Ik belandde bij Leeds en Sunderland ook bij clubs waar de situatie op dat moment niet altijd even stabiel was. Maar goed, het is een ervaring die niemand me nog afneemt. Nu is het tijd om terug te vechten en dat moet bij Essevee wel lukken."

De ambitie van De Bock is duidelijk. "Ik wil het vertrouwen van de mensen die voor mij hun nek hebben uitgestoken niet beschamen. Ik ben erop gebrand om België opnieuw de Laurens De Bock van bij Club Brugge en Lokeren te laten zien. Ik werk hard en probeer zo snel mogelijk topfit te zijn. De voorbereiding is nog bezig, dus ik heb nog tijd. Maar het gaat in stijgende lijn en het zal alleen maar beter gaan."