Man Utd morst twee punten, maar blijft in pole positie voor de Champions League

22-07-2020 21:00
6

Manchester United gaat op pole position de laatste speelronde van de Premier League in. The Mancunians kwamen thuis tegen West Ham United niet verder dan een 1-1 gelijkspel, maar zullen het puntje tegen The Hammers ongetwijfeld koesteren: als er zondag niet verloren wordt van Leicester City, mag Manchester United de Champions League in.

De nagenoeg veilige Hammers waren niet geïnteresseerd in het balbezit en beperkten zich vooral tot verdedigen. Desondanks kwamen ze vlak voor rust op 0-1: Timothy Fosu-Mensah gaf een vrije trap weg, Declan Rice vuurde van grote afstand op Paul Pogba en de Fransman beschermde zijn gezicht met zijn handen. De VAR betitelde dit als opzettelijk hands en de bal ging op de stip. Michail Antonio maakte zijn achtste Premier League-goal na de lockdown: 0-1.

Manchester United had al vroeg in de tweede helft de 1-1 te pakken. De thuisploeg maakte snel na rust gelijk na een zorgvuldig opgebouwde aanval die door Mason Greenwood werd bekroond met een droge schuiver. Erop en erover gingen The Mancunians echter niet. Het meest hachelijke moment vond zelfs plaats voor het doel van David de Gea, maar Jarrod Bowen slaagde er niet in om de Spanjaard te passeren.

Naarmate de tijd vorderde leken beide ploegen steeds meer genoegen te nemen met een gelijkspel. West Ham is dankzij het punt officieel veilig, Manchester United komt op 63 punten: (voorlopig) evenveel als nummer 3 Chelsea, één meer dan nummer 5 Leicester City. Als de ploeg van Ole Gunnar Solskjaer The Foxes verslaat of op een gelijkspel houdt, kan de champagne ontkurkt worden op Old Trafford.