Guardiola ziet 'buurman' vertrekken bij City: 'We zijn elkaar nooit beu geweest'

Guardiola ziet 'buurman' vertrekken bij City: 'We zijn elkaar nooit beu geweest'

22-07-2020 12:47
1

Leroy Sané verlaat Manchester City zonder hard feelings. De topaankoop van Bayern München ontkent dat hij in zijn laatste seizoen overhoop zou hebben gelegen met manager Josep Guardiola.

Sané (24) maakte in 2016 de overstap van Schalke 04 naar Manchester City, maar kwam de laatste jaren steeds minder aan spelen toe. Door een knieblessure miste hij zelfs vrijwel het hele seizoen 2019/2020. De aanvaller koestert echter geen wrok jegens Guardiola.

"Onze relatie is goed. Er is nooit een moment geweest dat we elkaar beu waren", laat Sané weten aan Sport Bild. "Ik ben hem dankbaar voor alles wat hij mij heeft geleerd. Guardiola heeft me naar een heel hoog niveau gebracht. Hij is heel nauwgezet en wil de spelers elke dag verder helpen. Hij volhardt in zijn tactiek, maar dat is positief. We woonden in hetzelfde gebouw, dus we zagen elkaar vaak."

Bayern München betaalde deze zomer 45 miljoen euro om het City-contract van Sané af te kopen. Ondanks de aanzienlijke transfersom, beseft de Duitse international dat hij geen garanties heeft op een basisplaats. "Natuurlijk wil ik spelen, maar ik eis geen vaste plek in het elftal. Geen enkele speler kan elke wedstrijd spelen en zijn hoogste niveau bereiken."