Anderlecht praat vandaag met Percy Tau: Hij kan er echt ontploffen

Anderlecht praat vandaag met Percy Tau: "Hij kan er echt ontploffen"

22-07-2020 07:15 Laatste update: 07:19
17

Percy Tau (26) is op weg naar RSC Anderlecht, al moeten de handtekeningen de komende uren of dagen nog gezet worden. Er zijn twijfels over de Zuid-Afrikaan, die vorig seizoen nog voor Club Brugge speelde. Luka Elsner, ex-trainer van Union én dus Tau, gelooft dat hij kan slagen in Brussel.

Zo kende Tau een sterk seizoensbegin bij Club Brugge, maar viel de aanvaller nadien helemaal weg. "Maar de stap die hij zette, was wel érg groot", vertelt Elsner in Het Laatste Nieuws. "Van spelen voor 3.000 fans naar de Champions League. Met matchen in Bernabéu en het Parc des Princes. (blaast)"

"'t Zou me verbaasd hebben als hij er een heel seizoen had gestaan", zegt Elsner. "Percy is 26, maar kwam pas in 2018 naar Europa. Hij zit nog in een leerproces en de ervaringen van afgelopen seizoen gaan hem beter maken", gaat Elsner, die nu trainer is bij Amiens in Frankrijk, verder.

"We mogen ook niet te streng zijn: hij is niet mislukt bij Club. Percy speelde ook goeie matchen, zoals tegen Real. Hij weet nu hoe het is om aan de top te spelen in België en dat kan hem helpen bij Anderlecht. De kwaliteiten om het daar goed te doen, heeft hij sowieso. Hij kan echt wel ontploffen bij Anderlecht", besluit hij.