Aston Villa boekt cruciale overwinning op Arsenal in strijd om lijfsbehoud

Aston Villa boekt cruciale overwinning op Arsenal in strijd om lijfsbehoud

21-07-2020 23:08
7

Aston Villa heeft door een knappe overwinning op Arsenal een megastap gezet richting lijfsbehoud. Daardoor zit de ploeg van Anwar El Ghazi niet meer in de degradatiezone, al zijn de problemen nog niet opgelost. Het werd dinsdag 1-0 op Villa Park.

Met nog één wedstrijd te gaan in Engeland is de degradatiestrijd spannender dan ooit. Norwich City is al gedegradeerd en op basis van de huidige stand volgen Bournemouth en Watford The Canaries naar het Championship. Aston Villa staat door de zege op Arsenal net naast de degradatiezone, maar dat is wel op doelsaldo.

Bankzitter Anwar El Ghazi zag zijn ploeg na een klein half uur verrassend op voorsprong komen tegen Arsenal. Mahmoud Hassan kreeg de bal uit een corner voor z'n voeten en schroomde niet om de trekker over te halen: 1-0. Arsenal kon daar vrijwel tot niets tegenover stellen.

Na een uur spelen besloot Arsenal-manager Mikel Arteta het over een andere boeg te gooien. Hij bracht recordaankoop Nicolas Pépé binnen de lijnen voor David Luiz om een ommekeer te forceren en ook Kieran Tierney kwam in het veld. Aston Villa verprutste een kwartier voor tijd een grote kans op de 2-0, waarna de ploeg een paar keer goed wegkwam. Het ontbrak Arsenal simpelweg aan geluk en daardoor speelt de ploeg sowieso geen Europees voetbal volgend jaar, tenzij de FA Cup gewonnen wordt.

Aston Villa speelt aankomende zondag in de laatste speelronde tegen nummer zestien West Ham United. Arsenal treft Watford.