Indrukwekkende reeks Atalanta Bergamo krijgt vervolg met zege op Bologna

21-07-2020 21:52
1

Atalanta Bergamo heeft de tweede plaats in de Serie A veroverd en daarmee is de ploeg al zeventien wedstrijden op rij ongeslagen. Op Bologna, dat nog vecht om een plek in het linkerrijtje, werd een magere 1-0 overwinning geboekt.

Timothy Castagne en Stefano Denswil stonden in de basis bij respectievelijk Atalanta en Bologna. De strijd om de tweede plaats in Italië ligt met nog vier wedstrijden te gaan nog helemaal open. Atalanta, Internazionale en SS Lazio maken allemaal nog kans, ook nu eerstgenoemde ploeg de volle buit heeft gepakt tegen Bologna.

Het grootste gevaar in de eerste helft kwam van Atalanta, al deed Bologna zeker niet onder voor de thuisploeg. Roberto Soriano was gevaarlijk en Musa Barrow raakte zelfs een keer de lat. Mario Pasalic was namens Atalanta dicht bij een goal.

Pas in de tweede helft werd er gescoord en Atalanta was de gelukkige. Na ruim een uur spelen knalde Luis Muriel de bal achter Bologna-keeper Łukasz Skorupski. Het was genoeg voor de zege.