OFFICIEEL: Club Brugge leent Openda uit aan Nederlandse Vitesse

OFFICIEEL: Club Brugge leent Openda uit aan Nederlandse Vitesse

21-07-2020 21:31 Laatste update: 21:41
24

Loïs Openda zal komend seizoen niet de kleuren van Club Brugge verdedigen. De aanvaller trekt naar Nederland, waar hij wordt uitgeleend aan Vitesse.

Dat meldt Club Brugge via de officiële kanalen. Blauw-Zwart leent de speler voor één seizoen uit aan de Nederlandse club. Vitesse wist geen aankoopoptie te bedingen op de twintigjarige spits, waardoor Openda in principe na het seizoen terugkeer naar Club Brugge.

Openda debuteerde onder Ivan Leko en kreeg met mondjes maat kansen. Een echte doorbraak zat er echter niet in. Ook dit seizoen leek Openda met de opkomst van Youssouph Badji en de aanwezigheid van onder andere David Okereke en Michael Krmencik op maar weinig kansen te kunnen rekenen.

"Ik ben heel blij met de kans die Vitesse mij geeft", zegt Openda op de clubsite van Vitesse. "De laatste twee seizoenen heb ik al behoorlijk wat ervaring op kunnen doen, maar bij Vitesse wil ik de volgende stap in mijn carrière zetten. De vaste spits worden en veel goals maken. Daar ga ik alles voor geven."

In totaal kwam Openda 53 keer uit voor Club Brugge, waarvan voornamelijk invalbeurten. Daarin was hij goed voor vijf doelpunten en vier assists. Bij Club Brugge heeft hij nog een contract tot medio 2023.