VP Ballon d'Or: Lewandowski verslaat De Bruyne, Ronaldo op drie

VP Ballon d'Or: Lewandowski verslaat De Bruyne, Ronaldo op drie

21-07-2020 08:00 Laatste update: 13:00
41

De Ballon d'Or wordt dit jaar niet uitgereikt door de coronacrisis, maar dat laten we niet aan ons hart komen. De redacteurs van VoetbalPrimeur.be hebben afzonderlijk hun eigen top gestemd. Robert Lewandowski schiet de hoofdvogel af. 

10. Thomas Müller (Bayern München)
Wat een comeback heeft de Duitser dit seizoen gemaakt bij Bayern. Van een nuttige kernspeler is hij terug uitgegroeid tot een sleutelspeler. Hij slaagde er zelfs in om het Bundesliga-record van Kevin De Bruyne af te pakken door 21 assists te geven. 'Tussen de lijnen spelen' is dan ook een tweede natuur voor hem.

9. Thibaut Courtois (Real Madrid)
Courtois kende geen makkelijk begin bij Real, maar liet zeker na de coronacrisis zien dat hij een kampioenenmaker pur sang is. De puntenpakker wordt nu dan ook op handen gedragen bij de fans van Real. Hij kreeg volledig terecht de Trofeo Zamora, de prijs voor de beste doelman in La Liga.

8. Sergio Ramos (Real Madrid)
De onverslijtbare Ramos voegt op zijn 34ste nog maar eens een landstitel toe aan zijn palmares. De ervaren rot speelt al sinds 2005 bij Real en won inmiddels vijf keer La Liga, vier keer de Champions League, twee keer de Copa Del Rey, het WK én het EK. Stilaan kunnen we van een levende legende spreken bij Real.

7. Virgil van Dijk (Liverpool)

De schrik van heel wat spitsen in de Premier League, want de Nederlander heeft zowat alles in huis. Hij is groot, sterk maar toch ook razendsnel én kan nog uitvoetballen ook. Zo wordt het natuurlijk heel moeilijk om een verdediger te verschalken. Met 29 tegengoals heeft Liverpool de minst gepasseerde defensie in de Premier League.

6. Erling Haaland (Salzburg/Borussia Dortmund)
Hij is heel goed op weg om de beste centrumspits ter wereld te worden. In Oostenrijk ligt het niveau van de competitie niet bijzonder hoog, maar hij paste zich moeiteloos aan in de Bundesliga en kon ook in de Champions League uitblinken. Met zijn verschroeiende snelheid en foutloze afwerking bezorgde hij KRC Genk kopzorgen. Hij kwam pas in de winter aan in Duitsland, maar heeft inmiddels toch al dertien doelpunten.

5. Trent Alexander-Arnold (Liverpool)
De 21-jarige rechtsachter had dit seizoen een belangrijk aandeel in de landstitel van Liverpool. Met zijn aanvallende kwaliteiten is hij een perfecte pion in het voetbal dat Jürgen Klopp wil spelen. Hij was afgelopen seizoen zonder meer de beste back in de Premier League en verzamelde liefst twaalf assists.

 


4. Lionel Messi (FC Barcelona)
Een vaste waarde in het lijstje voor de Gouden Bal: hij won hem dan ook al zes keer. Dit seizoen zijn de statistieken opnieuw duizelingwekkend, met 25 goals en 21 assists. FC Barcelona viel dit jaar niet in de prijzen in Spanje, maar mag natuurlijk nog hopen op succes in de Champions League. Kan Messi daar toch nog een kroon op zijn seizoen zetten?

3. Cristiano Ronaldo (Juventus)
Op zijn 35ste is Ronaldo vooral een goalgetter geworden, zijn dribbels laat hij grotendeels achterwege. Met dertig goals in de Serie A, negen meer dan vorig seizoen, mag hij alvast niet klagen over die rol. De Portugees is fysiek topfit, leeft voor zijn sport en kan zeker nog enkele jaren meedraaien, maar niemand blijft eeuwig aan de top... 

2. Kevin De Bruyne (Manchester City)
Wat hebben we dit seizoen weer genoten van deze Rode Duivel. Op een uitstekende dag valt er niet te verdedigen op De Bruyne. Hij vindt altijd de opening en doet het allemaal heel simpel lijken. Het was niet genoeg voor de landstitel met Manchester City, maar dat had vooral met de collectieve kracht van concurrent Liverpool te maken.


1. Robert Lewandowski (Bayern München)
Lewandowski stond in bijna alle lijstjes op nummer één. Hij werd recent ook verkozen door zijn collega's als beste speler in de Bundesliga. Wij gaan nog een stapje verder en geven hem de Gouden Bal. Met 34 goals op 31 wedstrijden heeft de Pool dit seizoen een ronduit krankzinnig gemiddelde bij Bayern. De aanvoer is natuurlijk ook perfect bij Bayern, maar dat doet niets af van zijn prestaties.

Wat is jouw top tien voor de Gouden Bal? Deel het in de reacties!