'Put (64) hoopt na omkoopschandaal op nieuwe kans in Jupiler Pro League'

'Put (64) hoopt na omkoopschandaal op nieuwe kans in Jupiler Pro League'

Gepubliceerd: dinsdag 21 juli 2020 om 07:45di 21-07-2020 om 07:45

Paul Put (64) is nog niet van plan om zijn trainerscarrière op te geven. De oud-trainer van onder meer Lierse SK en Sporting Lokeren was sinds het omkoopschandaal in 2006 niet meer actief op de Belgische velden. Toch hoopt Put op een nieuwe kans in ons land, aldus Gazet van Antwerpen.

In 1994 startte Put zijn trainersloopbaan bij Tubantia Borgerhout. Na omzwervingen bij Sint-Niklaas, Tielen, Geel en Ingelmunster kreeg de Antwerpenaar bij Lokeren voor het eerst zijn kans op het hoogste niveau. Put was tussen 2001 en 2003 actief op Daknam, waar hij Sporting zelfs naar Europees voetbal loodste met een derde plaats.

Nadien volgde Lierse, al staat die periode in het teken van het omkoopschandaal onder leiding van Zeyun Yé, waarbij Put ook betrokken was. Toen hij in 2006 actief was bij Moeskroen barste het schandaal los en moest Put vertrekken. Nadien werd de Antwerpenaar nog veroordeeld tot tien jaar schorsing in ons land.

Nadien ging Put zijn geluk beproeven in het buitenland. Zo was hij achtereenvolgens aan de slag bij Gambia, Burkina Faso, Jordanië, USM Algier, Kenia, Guinee en Wydad AC. Op dit moment vecht de ex-trainer van Lokeren en Lierse tegen kanker, maar nadien hoopt Put op een terugkeer naar de Belgische competitie.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Verdient Put een nieuwe kans in België?

Ja
54%
Nee
46%
(159 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws