OFFICIEEL: Vorig seizoen vertrokken bij Virton, nu aan de slag bij Leipzig

OFFICIEEL: Vorig seizoen vertrokken bij Virton, nu aan de slag bij Leipzig

20-07-2020 17:15

Dino Toppmöller heeft terug een baan. De 39-jarige Duitser gaat fungeren als de assistent van Julian Nagelsmann bij RB Leipzig. Vorig seizoen was Toppmöller nog actief in ons land bij Virton in de Proximus League.

Tot begin december van vorig jaar was Toppmöller de trainer van Virton. Het botste evenwel met het bestuur van de Proximus League-club en Toppmöller besloot Virton achter zich te laten. Nu heeft hij dus opnieuw onderdak gevonden. Bij de Duitse topclub treedt Toppmöller toe tot de technische staf van Nagelsmann. Hij ondertekende een contract voor twee seizoenen.

"Met Dino Toppmöller krijgt het coachingsteam rond onze hoofdcoach Julian Nagelsmann persoonlijke ondersteuning voor het nieuwe seizoen. Dino heeft ondanks zijn jonge leeftijd veel ervaring opgedaanals coach. Met zijn vaardigheden en zijn filosofie past hij uitstekend bij RB Leipzig. We zijn blij dat hij ondanks verschillende aanbiedingen heeft besloten om bij ons te komen werken als assistent-coach", aldus sportief directeur Markus Krösche.

In het verleden was Toppmöller nog succesvol bij F91 Dudelange. In Luxemburg veroverde hij als hoofdcoach drie titels en twee bekers. Hij loodste de club ook naar de groepsfase van de Europa League. Dat had nog nooit een team uit Luxemburg eerder bereikt.