Wolf begint tactiek te kneden bij KRC Genk: 'Dat is de filosofie komend seizoen'

Wolf begint tactiek te kneden bij KRC Genk: 'Dat is de filosofie komend seizoen'

20-07-2020 16:44 Laatste update: 16:45
9

KRC Genk is op zomerkamp in Zeeland en staat voor een zware trainingsweek. Tegenover Het Belang van Limburg laat hoofdtrainer Hannes Wolf zich uit over het komende programma en de filosofie.

KRC Genk is op de goede weg, vindt Wolf. “Ik kan wel zeggen dat het met de intensiteit, de werkethiek en de mindset goed zit. Je ziet nu al waar we naartoe willen. Wij leunen niet achterover. Pressing, snel de bal heroveren, dat is de filosofie.”

“Daarmee kunnen onze snelle jongens de tegenstander pijn doen”, gaat Wolf verder. “Zonder de defensie te verwaarlozen. In België moet je stevig zijn in de duels. Zowel offensief als defensief gaan we de patronen verfijnen. Er is nog veel werk.”

Er staat veel fysieke arbeid op het programma en twee oefenwedstrijden tegen Utrecht en AZ. “De jongens hebben in de afgelopen maand al veel volume gekregen. Maar het is niet de bedoeling to slow down. Integendeel. Ik weet dat spelers niet uitkijken naar zo'n zomerkamp. Maar het hoort erbij. Het wordt voor hen een boeiende week, met veel variatie.”