Bondscoach Zuid-Afrika laat zich uit over transfer Percy Tau naar Anderlecht

Bondscoach Zuid-Afrika laat zich uit over transfer Percy Tau naar Anderlecht

20-07-2020 16:10
6

Percy Tau staat naar verluidt dicht bij een overgang naar RSC Anderlecht. Afgelopen seizoen speelde de spits nog op huurbasis bij Club Brugge. De bondscoach van Zuid-Afrika, Molefi Ntseki, laat zich uit over de mogelijke transfer.

Tau staat nog tot 2022 onder contract bij Brighton. De Zuid-Afrikaan speelde nog geen minuut voor de Engelse club na uitleenbeurten aan Union en Club Brugge. “In situaties zoals deze zijn we meer gefocust op het feit dat hij regelmatig speelt”, begint Tseki. “Laten we hopen dat alles positief uitdraait, naar waar Tau ook verkast.”

Ntseki ziet Anderlecht niet als een slechte stap voor Tau. “Voetbal is een carrière en als Tau naar Anderlecht kan gaan en daar veel speelt, zijn vertrouwen opkrikt, meer minuten meepikt, dan denk ik dat zijn kans wel zal komen om in de Premier League uit te komen.”

“Laten we positief blijven en hem alle het beste toewensen. Zolang hij regelmatig kan spelen en meer minuten maakt zodat hij scherper is wanneer hij wordt opgeroepen voor de nationale ploeg van Zuid-Afrika, dan ben ik gelukkig”, aldus bondscoach Ntseki tegenover Sowetan Live.