Géén Ballon D'Or in 2020: prijs geschrapt vanwege onderbroken seizoen

Géén Ballon D'Or in 2020: prijs geschrapt vanwege onderbroken seizoen

20-07-2020 14:10
23

De Gouden Bal voor beste voetballer van de wereld wordt in 2020 niet uitgereikt vanwege de coronacrisis. Het is voor het eerst sinds 1956 dat er geen Ballon D'Or-winnaar zal worden aangewezen.

"Na lang beraad zijn we tot de conclusie gekomen dat de voorwaarden om de Gouden Bal uit te reiken niet gehaald zijn", zegt Pascal Ferré, hoofdredacteur van France Football, de organisator van de prijs. "We vinden dat dit jaar niet beoordeeld kan worden als een gewoon jaar."

France Football vindt dat de omstandigheden waaronder de wedstrijden worden gespeeld niet gelijk zijn aan andere jaren, evenals het knock out-systeem met één wedstrijd in de Champions League. Bovendien zou er geen sprake zijn van gelijkwaarigheid, omdat sommige spelers een lange onderbreking hadden, anderen snel door moesten voetballen en weer andere spelers hun seizoen vroegtijdig beëindigd zagen worden. "Kunnen we dan een eerlijke vergelijking maken? We hebben hiermee voor de minst slechte optie gekozen", aldus Ferré.

De Ballon D'Or keert terug in 2021. De prijs werd afgelopen jaar gewonnen door Lionel Messi, die daarmee Cristiano Ronaldo en Virgil van Dijk versloeg.