'Anderlecht hoopt op zijn doorbraak als nummer 6, maar nu vervanger van Kompany'

'Anderlecht hoopt op zijn doorbraak als nummer 6, maar nu vervanger van Kompany'

20-07-2020 13:46
31

Bij RSC Anderlecht zagen ze dit weekend Vincent Kompany geblesseerd uitvallen. 'Wat nu?' is de vraag. Volgens La Dernière  Heure moet Marco Kana oplossing brengen. Terwijl men in Brussel een ander plan had met de jonkie.

Bij Anderlecht is het geloof in Kana groot. Tijdens de voorbereiding droeg hij al de aanvoerdersband. 'Anderlecht wil hem graag zien doorbreken als nummer zes', stelt de Waalse krant. 'Maar nu zou Kana de brandweerman van dienst kunnen zijn.'

In oktober van vorig jaar debuteerde Kana bij Anderlecht. Op 17-jarige leeftijd verzamelde hij 15 competitieduels. 'Ondanks zijn gebrek aan ervaring sluit het profiel van Kana het dichts aan bij dat van Kompany.'

Geen andere alternatieven in kern
Kompany moet van achteruit voor de opbouw zorgen. Ognjen Vranjes is dan weer een breker en lijkt niet de optie om Kompany te vervangen. Hannes Delcroix is dan weer linksvoetig en op die postitie staat al Derrick Luckassen. Ook Elias Cobbaut lijkt daardoor geen optie.

Bij Anderlecht loopt ook nog altijd Antonio Milic rond, maar op hem wordt niet meer gerekend. Milic mag nog altijd vertrekken. Anderlecht wil zelf voorlopig niet de transfermarkt op op Kompany te vervangen. Al is de piste van Philip Sandler nog niet volledig van de baan.