“Tau is niet de versterking waar Anderlecht zit op te wachten”

“Tau is niet de versterking waar Anderlecht zit op te wachten”

20-07-2020 13:28
41

RSC Anderlecht wordt in verband gebracht met Percy Tau. Gilles De Bilde heeft zijn twijfels over een eventuele transfer van de Zuid-Afrikaan naar het Lotto Park. Volgens de analist is Tau niet meteen de man die Anderlecht nodig heeft.

"Ik weet niet of dat een logische versterking is", aldus De Bilde tegenover het VTM Nieuws. "Percy Tau is mijn ogen meer een bijkomende optie in het offensieve gedeelte van de ploeg. Het is niet de versterking waar je als Anderlecht zijnde op zit te wachten. Dan doe je de waarheid toch wel een beetje geweld aan."

Anderlecht heeft nood aan goals, maar bij Club Brugge wist Tau vorig seizoen in de competitie amper drie keer te scoren. "Hij begon goed, maar daarna zakte hij wel heel snel terug om uiteindelijk af te klokken op ‘maar’ drie doelpunten. Dat is niet wat je verwacht van een aanvaller. Dus ik weet niet of hij de versterking is die Anderlecht nodig heeft."

Voor zijn periode bij Club Brugge was Tau de ster van Union in de Proximus League. "Dat is een afdeling lager. Nu zie je meteen dat de Belgische top iets te hoog gegrepen is voor hem. Daarom verbaast het mij dat Anderlecht nu de kaart Tau wil trekken."