Groningen aast op nieuwe transferstunt: 'Na Robben nog een ex-international'

Groningen aast op nieuwe transferstunt: 'Na Robben nog een ex-international'

20-07-2020 13:00
2

FC Groningen hoopt op de komst van de Nederlandse ex-international Eljero Elia. Niemand minder dan Arjen Robben wordt ingezet als geheim wapen.

Elia vertrekt deze zomer transfervrij bij Istanbul Basaksehir en heeft zijn zinnen gezet op een terugkeer naar Nederland. Bij zijn oude clubs FC Twente en ADO Den Haag staat de deur open, maar FC Groningen hoopt met hulp van Robben te stunten met de 33-jarige aanvaller.

"We zijn op zoek naar aanvallende versterking en Elia zou eventueel een interessante optie zijn", verklaart technisch directeur Mark-Jan Fledderus tijdens de eerste training, die live werd uitgezonden door RTV Noord en FOX Sports. "Arjen zei: ik stuur hem wel een appje. Ik weet niet of het realistisch en haalbaar is. Hij voetbalt in Turkije en moet daar het seizoen nog afmaken. Voorlopig wil hij ook nog geen keuze maken."

Groningen versterkte zich deze zomer - naast Robben - alleen met Wessel Dammers, die transfervrij overkwam van Fortuna Sittard. Elia werd zondagavond kampioen met Istanbul Basaksehir en maakt met de Turkse club eerst nog de Europa League-campagne af.