Vlap wil doorbreken bij Anderlecht: Dan had ik nog vijf keer gescoord

Vlap wil doorbreken bij Anderlecht: "Dan had ik nog vijf keer gescoord"

20-07-2020 12:45
47

Michel Vlap wil komend seizoen uitblinken bij Anderlecht. In de oefenmatch tegen St-Etienne was hij alvast de meest bedrijvige speler. Vlap hoopt dat hij die lijn tijdens het seizoen kan doortrekken. 

"Ik voel dat er meer in zit dan vorig seizoen", geeft hij aan bij Het Laatste Nieuws. "Ik wil de mensen tonen dat de kritiek niet terecht was. Je kan lekker negatief over me praten, maar dan moet ik maar bewijzen dat ik het in mij heb."

Vorig seizoen viel Vlap zelden op bij Anderlecht. "Het was pas mijn eerste jaar in het buitenland, ik moest me aanpassen. Het is niet meer dan normaal dat dat even geduurd heeft - op een bepaald moment heb ik het moeilijk gehad -, maar uiteindelijk maakte ik er toch tien. En ik heb niet eens alles gespeeld, hé. Doe ik dat wel, dan kom ik misschien aan vijftien doelpunten."

Vlap was net voor de lockdown in topvorm. "Hadden we de Play-Offs nog kunnen afwerken, dan had ik er nog vijf gemaakt. Ben ik zeker van. Ik zat zo in een flow... Nu wil ik doorgaan, nog meer doelpunten maken. Daarvoor ben ik voetballer geworden."