OFFICIEEL: Borussia Dortmund haalt Bellingham (17) binnen

OFFICIEEL: Borussia Dortmund haalt Bellingham (17) binnen

20-07-2020 11:00 Laatste update: 11:22

Jude Bellingham is officieel speler van Borussia Dortmund. De Duitse club heeft de komst van de zeventienjarige Engelse middenvelder maandag officieel gemaakt. Bellingham komt over van Birmingham City.

Dortmund betaalt naar verluidt 23 miljoen euro voor het toptalent, dat bij de club 'een langdurig contract' heeft getekend.

"Jude heeft een enorm potentieel dat we samen met hem willen ontwikkelen de komende jaren", zegt sportdirecteur Michael Zorc op de website. "Hij heeft al verrassend veel kwaliteiten en een sterke mentaliteit. We zien Jude als een directe versterking voor het eerste team, maar zullen hem uiteraard de tijd geven om te wennen aan het hogere niveau."

Bellingham speelde dit seizoen veertig wedstrijden in het Championship. Op 30 juli begint hij in Dortmund aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. "Het pad van Dortmund en de manier waarop ze met jonge spelers aan de slag gaan, maakte deze keuze voor mij heel makkelijk", aldus Bellingham. "Ik kan niet wachten om in een van de mooiste stadions ter wereld te gaan spelen."

Ook Manchester United was geïnteresseerd in de zeventienjarige Bellingham, maar legde het af tegen Dortmund, waar ook Engelsman Jadon Sancho onder contract staat.