Verschueren verkoos Lommel boven de MLS: Ik had één concreet voorstel

Verschueren verkoos Lommel boven de MLS: "Ik had één concreet voorstel"

20-07-2020 08:17
1

Lommel SK sloeg vorige week een interessante slag door Arno Verschueren weg te plukken bij NAC Breda. Ver hoef je de onderlinge relaties niet te zoeken, want ook de Nederlanders zijn een spil in het wereldwijde netwerk van de City Football Group. Verschueren legt zelf uit waarom hij dat zo aantrekkelijk vindt.

"City Football Group biedt mij sportieve zekerheden", legt de middenvelder uit bij Het Belang van Limburg. "Als ik positief blijf evolueren, is het niet uitgesloten dat ik nog voor andere clubs binnen het City-project zal spelen. In elk werelddeel zit er wel een ploeg van een hoger niveau. Dit biedt echt zo veel mogelijkheden, dat ik deze kans niet aan mij kon laten voorbijgaan."

Nochtans had Verschueren deze zomer al voor een ander werelddeel kunnen kiezen. Uit de Amerikaanse MLS kwam immers interesse. "Ik had één concreet voorstel uit Amerika, maar dat was deze zomer - mede door corona - niet haalbaar", onthult Verschueren. "Ik moet ook rekening houden met mijn vriendin, die als psychiatrisch verpleegkundige in Zoersel werkt. Bovendien konden we niet naar ginds vliegen om een eerste indruk te krijgen. Ik was niet van plan alles in België achter te laten om mij blind in een nieuw buitenlands avontuur storten."

De City Football Group, de organisatie achter topclub Manchester City, nam Lommel recent over, waardoor de Limburgers nu behoorlijk slagkrachtig zijn op de transfermarkt. Zo haalden ze in de Eredivisie al Stijn Wuytens op bij AZ, legden ze 2,5 miljoen euro op tafel voor het Bulgaarse talent Filip Krastev en snoepten ze een target af van Club Brugge.