Gent gaat in de tegenaanval: David is in strijd met de FIFA-reglementeringen

Gent gaat in de tegenaanval: "David is in strijd met de FIFA-reglementeringen"

20-07-2020 07:59 Laatste update: 08:13
34

KAA Gent zit verveeld met het dossier rond Jonathan David. Het goudhaantje uit Canada wil absoluut naar Lille OSC, al dan niet ingefluisterd door zijn eigen makelaar. Die heeft het alvast helemaal verkorven bij voorzitter Ivan De Witte.

De Buffalo's gaan het seizoen 2020-2021 razend ambitieus in. Niet alleen dromen ze luidop van de titel, ook de groepsfase van de Champions League halen is een concrete doelstelling. De Gentse kansen stijgen natuurlijk behoorlijk als David langer aan boord zou blijven. Dat is echter niet zijn eigen plan en dat van zijn entourage. Nadat eerder de Bundesliga de bestemming werd, zet zijn makelaar nu vol in op een overgang naar Lille.

Dat strijkt De Witte tegen de haren. "De makelaar is opportunistisch. Hij probeert zo veel mogelijk te verdienen", houdt hij zich niet in bij Het Laatste Nieuws. "David is er al op bezoek geweest, heeft al contractbesprekingen gedaan. Terwijl wij daar nooit toestemming voor gegeven hebben. Dat is in strijd met de FIFA-reglementeringen."

"Ons doel blijft hetzelfde. Wij willen David houden. Ook als er een verhoogd bod zou binnenlopen", herhaalt De Witte tot slot nog het standpunt van Gent. Of de clan-David daarmee akkoord gaat, is hoogst twijfelachtig. Afgelopen weekend bleef de aanvaller nog aan de kant in het gewonnen oefenduel met Club Brugge (2-3).