Verdict lijkt zwaar voor Kompany: 'Er staan vraagtekens bij zijn competitiestart'

Verdict lijkt zwaar voor Kompany: 'Er staan vraagtekens bij zijn competitiestart'

20-07-2020 07:32 Laatste update: 07:40
25

Het ziet ernaar uit dat RSC Anderlecht even geen beroep meer zal kunnen doen op Vincent Kompany. De aanvoerder van de Brusselaars trad zaterdag aan in het oefenduel met Saint-Etienne (0-1-winst), maar moest na een uur naar de kant met een liesblessure.

Dat die blessure veroorzaakt werd door een plotse beweging, doet het allerslechtste verhopen voor Anderlecht en haar leider. Voorlopig is het nog te vroeg om een definitieve diagnose te stellen, maar Het Nieuwsblad zag een 'aangeslagen' Kompany van het vliegtuig stappen in Brussel. Ook Frank Vercauteren bereidde zich al voor op een 'langere onbeschikbaarheid'.

Voor Kompany is de nieuwe blessure extra zuur na de lange corona-onderbreking. Daarin had de blessuregevoelige verdediger zijn lichaam zo goed mogelijk klaargestoomd voor het nakende seizoen. Nu ligt hij er dus alweer tussenuit, na nauwelijks drie oefematchen. Volgens HNB is het 'heel twijfelachtig' dat Kompany de openingsspeeldag haalt. Normaal ontmoet Anderlecht in het weekend van 8 augustus Sint-Truiden.