Robben mist meteen eerste training:  'Ik ben geadviseerd dit niet te doen'

Robben mist meteen eerste training: 'Ik ben geadviseerd dit niet te doen'

19-07-2020 20:14
1

Arjen Robben ontbreekt maandagochtend op de eerste training van FC Groningen. Dat bevestigt de teruggekeerde aanvaller (36) op de website van zijn nieuwe club. Op advies van medische staf laat hij verstek gaan.

Groningen wil naar aanleiding van de laatste testresultaten geen risico nemen met blessuregevoelige Robben, die eind juni zijn comeback als profvoetballer aankondigde.

"We zijn met z'n allen heel optimistisch en positief gestemd. Ik voorop. Dat is onveranderd, maar ik had in mijn hoofd om maandag aan te sluiten bij de groep. De specialisten binnen de club hebben geadviseerd dit niet te doen", laat Robben weten.

"Ik had me maandag graag met mijn teamgenoten laten zien, maar tegelijkertijd is het vele malen belangrijker dat ik er bij de start van het seizoen sta, dan bij de eerste groepstraining. We willen liever twee dagen later dingen doen die we in deze fase van het werken aan de comeback verantwoord vinden, dan één dag te vroeg."

FC Groningen wilde de eerste groepstraining van Robben groots aanpakken met een live-uitzending op FOX Sports en RTV Noord. Dat gaat door, maar zonder de grote ster. "Ik snap dat met name de supporters mij graag maandag op het veld hadden willen zien, maar zoals ik me nu voel gaan ze me nog vaak genoeg in actie zien en dat is uiteindelijk het grote doel."