Barcelona werpt schroom eindelijk van zich af dankzij Messi en talenten

Barcelona werpt schroom eindelijk van zich af dankzij Messi en talenten

19-07-2020 18:54 Laatste update: 19:00

FC Barcelona heeft zondag in de laatste speelronde van La Liga alle schroom van zich afgeworpen. Onder leiding van topscorer Lionel Messi werd Deportivo Alavés in Estadio Mendizorrotza op een 0-5 nederlaag getrakteerd.

Barça was sinds de La Liga-herstart geen schim van zichzelf en moest donderdagavond definitief de landstitel aan Real Madrid laten. Verlost van de kampioenszorgen, maakte de ploeg van de hevig bekritiseerde trainer Quique Setién een herboren indruk tegen Alavés.

In het eerste kwartier stond het aluminium nog in de weg voor Barça, dat via Ansu Fati, Arturo Vidal en Messi liefst drie keer paal of lat raakte. In de 25ste minuut was het alsnog raak: Fati scoorde uit een van richting veranderde voorzet van Messi: 0-1.

Even later was het de beurt aan Messi, die scoorde op aangeven van uitblinker Rique Puig. Het hoogtepunt van de eerste helft werd verzorgd door Messi, Jordi Alba en Luis Suárez. De Uruguayaanse spits fungeerde als eindstation van een knappe aanval door de lucht.

Na de thee ging Barça vrolijk door met scoren: invallers Nélson Semedo, één van de slechts vijf spelers die op de bank begonnen tegen Alavés, tekende met een hard schot voor de 0-4. Ook Frenkie de Jong deelde nog in de feestvreugde. Hij leidde het slotakkoord van Messi in: 0-5.