Mourinho voelt zich oneerlijk behandeld: Zo werkt het bij grote teams

Mourinho voelt zich oneerlijk behandeld: "Zo werkt het bij grote teams"

19-07-2020 18:38
1

José Mourinho voelt zich oneerlijk behandeld in Engeland. Na de gewonnen uitwedstrijd tegen Newcastle United (1-3) moest de Portugese manager van Tottenham Hotspur zich verdedigen voor het passeren van Steven Bergwijn - en daar begrijpt hij niets van.

"Mensen kijken met andere ogen naar mij", zegt Mourinho tegen Sky Sports. Hij ziet dat collega-managers veel minder snel kritiek krijgen. "Ik weet dat mensen dingen van mij verwachten die ze niet van anderen verwachten. Ik lees niet veel, maar ik krijg dat gevoel regelmatig."

De manager van Spurs neemt de persconferentie na de uitwedstrijd tegen Newcastle als voorbeeld. "De eerste vraag: waarom één van mijn spelers (Bergwijn, red.) niet startte... Als een speler niet speelt bij een andere trainer, is het nooit een probleem. Ze rouleren, ze nemen beslissingen, ze zetten ongelooflijke spelers op de bank en iedereen kijkt naar ze met het gevoel dat het hun taak is. Zo werkt het bij grote teams."

"Maar bij Tottenham", vervolgt Mourinho, "heb ik voor het eerst dit seizoen Lucas Moura, Erik Lamela, Heung-Min Son en Bergwijn tot mijn beschikking, maar vragen mensen naar de spelers die niét spelen. Dus ja, ik voel dat wel."

Mourinho volgde in november Mauricio Pochettino op als manager van Tottenham Hotspur. Onder leiding van de Portugees klom Spurs op van de veertiende naar de zevende plaats. Alleen Liverpool, Manchester City en Manchester United pakten in die periode meer punten.