Scherpschutter Ings en VAR duwen Bournemouth hardhandig richting Championship

19-07-2020 16:56
3

Het Premier League-verblijf van Bournemouth lijkt beperkt te blijven tot vijf seizoenen. The Cherries speelden in hun voorlaatste competitieduel met 1-1 gelijk tegen Southampton, maar staan nog steeds twee punten achter nummer 17 Watford.

De start van Bournemouth was hoopgevend, maar Lloyd Kelly en Callum Wilson wisten doelman Alex McCarthy echter niet te passeren. Vlak voor rust was het juist Southampton, dat op voorsprong kwam: Danny Ings kapte zichzelf vrij, schoot in vanuit de tweede lijn en tekende voor zijn 21ste Premier League-treffer van het seizoen.

Diezelfde Ings kreeg na de rust een uitgelezen kans om weer een stapje dichterbij Premier League-topscorer Jamie Vardy te komen. Harry Wilson maakte hands en de bal ging op de stip, maar Ings' penalty werd gepareerd door doelman Aaron Ramsdale. Wilson kon even later zijn fout goedmaken, maar McCarthy voorkwam de 1-1.

Hoewel beide ploegen nog grote kansen krijgen – Nathan Redmond namens Southampton, Dominic Solanke en Harry Wilson namens Bournemouth – bleef het lange tijd bij 0-1. Sam Surridge leek daar in minuut 94 nog verandering in te brengen, maar de VAR stak een stokje voor zijn late 1-1. In minuut 98 viel er nog een treffer, zij het aan de andere kant: Che Adams tekende voor 0-2.

Hiermee is het doek bijna gevallen voor The Cherries. Als Watford dinsdag minstens één punt pakt tegen Manchester City, is degradatie al onafwendbaar. Zo niet, dan krijgt Bournemouth nog één kans tijdens de uitwedstrijd tegen Everton. Nummer 19 Aston Villa heeft net als Bournemouth 31 punten en speelt nog tegen Arsenal en West Ham United. Nummer 20 Norwich City is al gedegradeerd.