De Bruyne kon Man City niet naar finale FA Cup gidsen: 'Nooit in zijn ritme'

De Bruyne kon Man City niet naar finale FA Cup gidsen: 'Nooit in zijn ritme'

19-07-2020 12:37
10

Niet Manchester City, maar Arsenal FC plaatste zich zaterdagavond als eerste voor de finale van de FA Cup. Op Wembley speelden Kevin De Bruyne en co te onzorgvuldig om de counterende Gunners te ontwrichten: 0-2. De Rode Duivel kwam vaak aan de bal, maar kon zijn team niet bij de hand nemen, merkten de Engelse media op.

De voorbije weken werd De Bruyne druk gesolliciteerd als mogelijk 'Player of the Year'. Ondanks de ruime achterstand van City op kersvers kampioen Liverpool FC presteerde onze landgenoot in de Premier League regelmatig op topniveau. In de halve finales van de FA Cup kon hij die lijn niet helemaal doortrekken. 'Meester-afwerker Sergio Agüero werd gemist, zeker aangezien dit één van de zeldzame keren was dat de radar van De Bruyne tekort schoot', schrijft BBC over de nederlaag van Man City.

Ook The Telegraph zag de troepen van Pep Guardiola ten onder gaan tegen die van leerjongen Mikel Arteta. 'City zag af met de vijfmansdefensie die Arteta had opgetrokken. De Bruyne kon zijn team nooit in het ritme krijgen van die absolute zekerheid waarmee ze normaal naar voren druk zetten. Gabriel Jesus worstelde met zichzelf en zelfs Raheem Sterling schatte de grote momenten niet goed in', aldus de Engelse krant.

The Guardian kan niet anders dan zich bij die analyse aansluiten. 'De Bruyne was atypisch inefficiënt in de eerste helft, maar na de herneming was hij overal. Het is al even geleden dat De Bruyne zo onhandig aan de bal leek. Na een uur voetballen had de beste middenvelder van de Premier League slechts 66 procent van zijn passes succesvol afgerond', telde het medium.

Voor De Bruyne en co schiet er nu slechts één trofee over: de Champions League. In de achtste finales verdedigt het een 1-2-overwinning tegen Real Madrid.