Hazard steekt hand in eigen boezem: Het minst goede seizoen uit mijn carrière

Hazard steekt hand in eigen boezem: "Het minst goede seizoen uit mijn carrière"

19-07-2020 10:35
10

Real Madrid kroonde zich afgelopen donderdag voor de 34e keer tot Spaans landskampioen. Voor Eden Hazard, de monsteraanwinst uit de vorige zomermercato, werd dat een feest met twee gezichten. Door overgewicht en blessureleed kon de Rode Duivel zijn stempel immers nauwelijks drukken op het spel van Real.

Daar baalt Hazard zelf ook wel van. "Zeker, er zijn de blessures geweest, maar ik hoop dat het volgend jaar toch wat beter zal gaan. Hoewel het jaar uiteindelijk niet geweldig is uitgedraaid voor mij, kon ik niet beter dromen door hier toe te komen en meteen in mijn eerste jaar het kampioenschap te veroveren. Dit jaar hebben we de titel als groep binnengehaald, want individueel heb ik zeker het minst goede seizoen uit mijn carrière achter de rug", geeft Hazard toe bij France Info.

"Het is een beetje een vreemd seizoen geworden, met alles wat er gebeurd is", vat Hazard samen. Toch zit het er nog niet op, want in augustus hervat de Champions League. "Het seizoen is al erg goed geweest, maar het kan nog beter als we ons plaatsen in die terugmatch van de achtste finales van de Champions League", verwijst hij naar het duel met Manchester City. In Madrid wonnen Kevin De Bruyne en co met 1-2.

"Onze volgende titel moet de Champions League worden, zelfs al zal dat zeer moeilijk zijn, aangezien we tegen Manchester City spelen. Zij hebben een erg mooie ploeg", besluit Hazard lovend. De winnaar van de achtste finale tussen City en Real stoot door naar de Final 8.