OFFICIEEL: Hasi en Thijs zitten goed in Saoedi-Arabië en gaan voor drie op een rij

OFFICIEEL: Hasi en Thijs zitten goed in Saoedi-Arabië en gaan voor drie op een rij

19-07-2020 10:00
6

Besnik Hasi en Bernd Thijs hebben hun contract bij het Saoedische Al-Raed verlengd. De trainer en zijn assistent zijn nu anderhalf jaar aan de slag in het Midden-Oosten en hopen daar nog anderhalf jaar bij te doen. Een terugkeer naar het Belgische voetbal zal dus niet voor meteen zijn.

Via de officiële kanalen heeft Al-Raed de contractverlenging van haar technische staf aangekondigd. De club uit de Saudi Professional League doet dat aan de hand van een filmpje, waarin enkele opmerkelijke momenten van de temperamentvolle Hasi te zien zijn. Niet alleen Hasi, maar ook vaste assistenten Thijs en Steven Vanharen blijven langer aan boord.

De voorzitter van Al Raed is dus blijkbaar tevreden over het werk van zijn staf. Hasi en co loodsten de club in hun eerste seizoen naar een achtste plek. Momenteel staat Al Raed zevende, maar door het coronavirus ligt ook in Saoedi-Arabië het voetbal al tijden stil. Normaal gezien zou de competitie in augustus moeten hervatten.

Hasi kende in ons land een periode als hulpcoach en later T1 van RSC Anderlecht. Als invaller voor John van den Brom veroverde hij meteen de landstitel, maar in de twee daaropvolgende jaren pakte hij geen prijzen met paars-wit. Daarop scheidden de wegen van beide partijen. Vorig seizoen werd zijn naam ook even genoemd bij Cercle Brugge en KRC Genk. Het bleef echter bij interesse.