Leerling Arteta verrast meester Guardiola: effectief Arsenal naar FA Cup-finale

Leerling Arteta verrast meester Guardiola: effectief Arsenal naar FA Cup-finale

18-07-2020 22:42 Laatste update: 23:51
3

Arsenal beleeft een mager Premier League-seizoen, maar staat alsnog op de drempel van Europees voetbal. The Gunners werden op 17 juni nog weggetikt door Manchester City, maar namen één maand en één dag later revanche in de halve finale van de FA Cup: Pierre-Emerick Aubameyang gidste Arsenal met twee treffers naar de finale.

Het balbezit was in de eerste helft voor Manchester City, maar de scoringskansen waren voor Arsenal. Alexandre Lacazette zag een treffer afgekeurd worden en Aubameyang stuitte oog in oog met Ederson op de doelman. Niet veel later nam de man uit Gabon revanche. Nicolas Pépé legde de bal bij de tweede paal neer en Aubameyang wist het leer knap voorbij Ederson te werken: 1-0.

Arsenal verdedigde geconcentreerd en loerde op zijn kansen. Ederson gaf bijna een volgende treffer weg, maar herpakte zich later met een knappe save op een kopbal van Shkodran Mustafi. Collega Emiliano Martínez moest in de tweede helft aan de bak, maar Raheem Sterling en Riyad Mahrez wisten de Argentijn niet te passeren. Een vrije trap van Kevin De Bruyne ging bovendien rakelings naast.

Twintig minuten voor tijd was het plotseling Arsenal dat weer toesloeg. Kieran Tierney stuurde Aubameyang de diepte in met een gevoelig, precies op tijd gegeven passje: de scherpschutter rondde koeltjes af en tekende voor de 2-0. Leerling Mikel Arteta had de beslissende slag toegediend aan zijn mentor Pep Guardiola. Manchester City kwam die klap niet meer te boven en kan zich gaan richten op de ontknoping van de Champions League. The Gunners mogen op zaterdag 1 augustus weer aantreden op Wembley: Chelsea of Manchester United zal dan de tegenstander zijn.