Zware kopzorgen voor Setién: Barça-selectie met amper 16 spelers

Zware kopzorgen voor Setién: Barça-selectie met amper 16 spelers

18-07-2020 21:45
1

FC Barcelona-trainer Quique Setién heeft niet veel te kiezen tijdens de laatste Primera División-wedstrijd van het seizoen. De Catalanen hebben slechts zestien spelers tot hun beschikking voor het uitduel met Deportivo Alavés.

Barça moet de geschorste Gerard Piqué, Ivan Rakitic en Júnior Firpo – zij kregen alle drie geel tijdens de blamerende 1-2 tegen Osasuna – missen vanwege een schorsing. De nummer twee van Spanje moet bovendien een aantal spelers missen vanwege een blessure, onder wie het Franse drietal Samuel Umtiti, Antoine Griezmann en Ousmane Dembélé.

Het jeugdige drietal Ansu Fati (17), Riqui Puig (20) en Ronald Araújo (21) is er ook bij: zij hadden ook met FC Barcelona B om promotie naar de Segunda División kunnen strijden, maar Setién kan ze niet afstaan gezien de krapte in de selectie. Ook de negentienjarige keeper Arnau Tenas is aan de wedstrijdselectie toegevoegd.

Tijdens het laatste competitieduel staat overigens niets meer op het spel. Barcelona weet al dat het als tweede zal eindigen, terwijl Alavés al veilig is. De Catalanen krijgen na zondag even rust en hervatten op 8 augustus de Champions League tegen Napoli.