Norwich speelt horror-seizoen passend uit: twee keer rood en bijzondere eigen goal

18-07-2020 20:54

De laatste thuiswedstrijd van Norwich City dit seizoen is op een fiasco uitgelopen. The Canaries, die al gedegradeerd zijn en dus afscheid nemen van de Premier League, gingen met 0-2 onderuit tegen Burnley door een bizarre eigen goal en twee rode kaarten in de eerste helft.

Na 45 minuten stond Norwich al voor een onmogelijke opgave. Dat kwam door twee rode kaarten in één helft: Emiliano Buendiá en Josip Drmic werden met een directe rode kaart van het veld gestuurd. Buendía zou zijn tegenstander een elleboog hebben gegeven en werd na inmenging van de VAR weggezonden, Drmic kwam veel te gevaarlijk in en kon zonder hulp van de video-arbiter vertrekken.

Tot overmaat van ramp prikte Chris Wood vlak voor rust de openingstreffer in het net namens Burnley. Dat deed de aanvaller op fraaie wijze, want hij frommelde de bal met een omhaal in de hoek naast Norwich-goalie Tim Krul. Na rust ging het van kwaad tot erger voor de bewoners van Carrow Road, die uiteindelijk met 0-2 verloren door een bizar eigen doelpunt van Ben Godfrey. Ook hier was Krul kansloos.

Norwich zien we volgend seizoen terug in de Championship, terwijl Burnley na een zorgeloos seizoen in de middenmoot gaat eindigen.