KAA Gent haalt het in spannende oefenpartij van rivaal Club Brugge

18-07-2020 19:46
152

KAA Gent heeft zaterdag een mooie zege gepakt op bezoek bij landskampioen Club Brugge. De Buffalo's, zonder Jonathan David en Roman Yaremchuk, haalden het met 2-3 van Club Brugge.

We kregen meteen een bijzonder pittig wedstrijdbegin, met kansen aan beide kanten. Een doelpunt hing al vroeg in de lucht in de partij tussen de twee rivalen. Die goal kwam er ook na acht minuten voetballen. De jonge uitblinker Youssouph Badji wist zijn derde van deze voorbereiding te scoren na een scherpe voorzet van Krépin Diatta.

Lang kon Club Brugge niet genieten van die voorsprong. Om onbegrijpelijke redenen zag scheidsrechter Bert Put na elf minuten voetballen een strafschopfout van Simon Deli, geen VAR en dus ook een penalty. Anderson Niangbo maakte er 1-1 van.

Na het doelpunt was het balbezit nog steeds voor Club Brugge, dat actief op zoek ging naar een nieuwe treffer en ook de beste kansen bij elkaar wist te spelen. Dat doelpunt kwam er echter aan de andere zijde. Na een mooie actie maakte Niangbo zijn tweede van de partij.

Club Brugge kwam het best uit de pauze en was ook het gevaarlijkst. Opnieuw was het Youssoup Badji die na enkele minuten voor de gelijkmaker kon zorgen. Gent bleef niet bij de pakken neerzitten en maakte er bijna 2-3 van. Een poging van de Buffalo's leek op (of over) de lijn te belanden, Put zag er geen doelpunt in. Het bleef ook bij 2-2 tot op het uur.

Na een uur voetballen koos Clement voor een compleet nieuw elftal. Ook bij Gent gingen enkele minuten later verschillende belangrijke pionnen naar de kant en kregen onder andere Owusu en Vadis Odjidja rust van coach Thorup.

Voor beide ploegen was het ook duidelijk zoeken, met een rommelige partij tot gevolg. In het absolute slot kon Gent na een vlijmscherpe counter toch scoren. Jonkie Samoise versloeg Mignolet. Schrijvers kreeg vanop de stip nog een uitstekende kans om voor de gelijkmaker te zorgen. Davy Roef wist zijn poging echter te counteren, het bleef 2-3.