OFFICIEEL: Cazorla (35) heeft nieuwe club gevonden en gaat samenwerken met Xavi

OFFICIEEL: Cazorla (35) heeft nieuwe club gevonden en gaat samenwerken met Xavi

18-07-2020 15:22 Laatste update: 20-07-2020 19:24
3

Santi Cazorla staat aan de vooravond van een zomerse transfer. De 35-jarige Spanjaard keerde in 2018 na langdurig en hardnekkig blessureleed terug bij Villarreal en beleefde daar zijn tweede jeugd: Cazorla zal zijn aflopende contract echter niet gaan verlengen.

Villarreal heeft zaterdag het vertrek van twee routiniers aangekondigd: de 36-jarige Bruno Soriano speelt al sinds 2006 voor El Submarino Amarillo, maakte recentelijk zijn rentree na drie jaar (!) blessureleed en zwaait binnenkort af. Ook de één jaar jongere Cazorla zal zondag tegen Eibar voor de laatste keer het gele shirt dragen. De twee oudgedienden zullen afzwaaien met Europa League-kwalificatie, waarvan de nummer 5 van Spanje al nagenoeg zeker is.

Waar Cazorla zijn carrière voort gaat zetten, is nog niet duidelijk. De 81-voudig Spaans international heeft na zijn terugkeer op het oude nest een indrukwekkende revival ingezet. Tijdens zijn Arsenal-tijd leek het er even op dat zijn voet geamputeerd moest worden, maar de middenvelder richtte zich alsnog op en werd zelfs weer opgeroepen voor de Spaanse nationale ploeg. Dit seizoen was hij goed voor vijftien goals en tien assists in 39 officiële wedstrijden.

Update: Santi Cazorla heeft een nieuwe club gevonden: de 35-jarige middenvelder gaat aan de slag bij Al Sadd. Bij de club uit Qatar gaat hij samenwerken met Xavi, die als trainer voor de groep staat. Cazorla heeft dus besloten gebruik te maken van zijn transfervrije status na een lange periode bij Villarreal.