Wie is Osayi-Samuel? 'Hij past perfect bij de transferpolitiek van Club Brugge'

Wie is Osayi-Samuel? 'Hij past perfect bij de transferpolitiek van Club Brugge'

18-07-2020 10:00 Laatste update: 10:15
19

Club Brugge heeft al haar pijlen gericht op de 22-jarige vleugelspeler Osayi-Samuel van QPR. Maar, wie is nu eigenlijk die sensatie van de Championship? 

Zijn roots liggen in Nigeria, maar hij is geboren en getogen in Zuid-Londen. Hij doorliep een resem clubs tot hij bij Blackpool terechtkwam. Daar groeide hij door en kon hij in 2017 een transfer versieren naar QPR.

Dit seizoen was Osayi-Samuel goed voor 5 goals en 9 assists in 36 matchen in de Championship. Hij wordt door de Engelse pers bejubeld als de sensatie van de competitie. Ook steekt de youngster zijn ambitie niet onder stoelen of banken: "Ik wil iedereen tonen dat ik de beste ben op mijn positie", zei hij laatst in een interview.

Club Brugge heeft een rijke ervaring als het aankomt op scouten van aanvallers. Izquierdo, Limbombe, Danjuma en straks wellicht ook Dennis en Diatta doorliepen allemaal de Brugse rangen. ‘Hij past perfect binnen de transferpolitiek van de Bruggelingen. Hij is snel, dribbelvaardig en voldoende doelgericht’, schrijft Het Laatste Nieuws.