Hayen na pandoering tegen PSG: “Voor spelers en staf once in a lifetime-ervaring”

Hayen na pandoering tegen PSG: “Voor spelers en staf once in a lifetime-ervaring”

18-07-2020 08:45
6

Waasland-Beveren ging met 7-0 onderuit tegen het sterrenelftal van Paris Saint-Germain. Na afloop liet coach Nicky Hayen zich uit over de pandoering die zijn manschappen moest incasseren.

“Een unieke ervaring”, begint Hayen. “Voor de spelers en de staf was dit een once in a lifetime ervaring. Vooral als je ziet dat ze de eerste zestig minuten met hun sterkste elftal spelen. Maar ik heb ook tegen mijn spelers gezegd dat ze moeten proberen genieten. De organisatie stond bij momenten degelijk, maar sommige jongens moeten nog stappen zetten. In de aanval moeten we meer slagkracht tonen.”

“Je speelt tegen een van de beste ploegen uit Europa, he”, gaat hij verder. “En dan moet je heel nederig zijn. Vorige week hebben ze in negentig minuten met 0-9 gewonnen. Nu maar 7-0. Of we onder de indruk zijn geweest? Ja, op een bepaald moment wel.”

Het was een leerervaring voor WB. “Maar soms moeten we ook meer in onszelf geloven. Maar wat me het meeste stoorde, was dat we twee doelpunten slikten op dertig seconden van het einde van een helft. En dat was vorig seizoen ook al een groot probleem. Uit die fouten moeten we nu leren.”

Sterrenensemble
Neymar en consorten steelden de show. “Heb je trouwens gezien hoe Neymar de bal binnenhield? De grote sterren zijn niet vies om hun duit in het zakje te doen. Iemand die alles al gewonnen heeft in zijn carrière. Dat was voor mij het moment van de match.”

“En wij vinden het soms te moeilijk om een sprintje van vijf meter te trekken om druk te zetten. De spelers van PSG hebben mee het spektakel verzorgd en niet altijd doorgeduwd”, besluit Hayen tegenover Het Nieuwsblad.