'Juventus denkt aan schouderoperatie voor De Ligt, maar twijfelt over moment'

'Juventus denkt aan schouderoperatie voor De Ligt, maar twijfelt over moment'

17-07-2020 23:30
1

Juventus zit met de fysieke gesteldheid van Matthijs de Ligt in zijn maag. De centrale verdediger uit Abcoude heeft al bijna het hele seizoen last van zijn schouder en moet wellicht geopereerd worden.

Tijdens de 3-3 tegen Sassuolo van woensdagavond ging het weer mis, na een ongelukkige val. De Ligt bleef weliswaar tot het laatste fluitsignaal staan, maar van harte ging het niet. Volgens de Corriere di Torino hoopt Juventus definitief een einde te maken aan deze fysieke ongemakken door een operatie in te plannen.

Het is echter nog maar de vraag wanneer deze ingreep plaats kan vinden. Juventus gaat een aantal zware weken tegemoet, waarin het iedereen nodig heeft. La Vecchia Signora leek onbedreigd op de landstitel af te koersen, maar is plotseling volledig ingestort: de laatste drie wedstrijden leverden slechts twee punten op, maandag komt nummer vier SS Lazio naar Turijn. Op vrijdag 7 augustus wordt de Champions League bovendien hervat: Juventus moet tegen Olympique Lyon een 1-0 achterstand weg zien te poetsen. Als de operatie na het seizoen wordt uitgevoerd, zou De Ligt juist weer een deel van het nieuwe seizoen moeten missen.

De Ligt heeft al volop meters gemaakt tijdens zijn debuutseizoen in de Serie A. Mede doordat concurrenten Giorgio Chiellini en Merih Demiral zware blessures opliepen, heeft de 21-voudig Oranje-international 35 officiële wedstrijden gespeeld.