West Ham wint cruciale slag, Kabasele moet vrezen met City en Arsenal op komst

West Ham wint cruciale slag, Kabasele moet vrezen met City en Arsenal op komst

17-07-2020 22:56
2

West Ham United heeft zijn degradatiezorgen vrijdagavond zo goed als zeker definitief achter zich gelaten. The Hammers wonnen in het eigen Olympisch Stadion de cruciale degradatiekraker van Watford: Christian Kabasele moeten juist nog volop aan de bak tijdens de laatste twee Premier League-speelrondes.

West Ham en Watford sloten vrijdag de 35ste speelronde van het Premier League-seizoen af. Bij aanvang stonden de nummers zestien en zeventien allebei op 34 punten, drie punten boven nummer achttien Bournemouth: de winnaar van het onderlinge treffen kon dus gouden zaken doen. De thuisploeg was daar blijkbaar het meest van doordrongen en stond na tien minuten (!) al op 2-0. Michail Antonio strafte matig uitverdedigen af en Tomás Soucek verdubbelde de marge met een krachtige kopbal.

Nog voor rust werd het ook 3-0 en was de wedstrijd in feite beslist. Declan Rice kon aanleggen vanuit de tweede lijn en deponeerde de bal in de uiterste hoek, achter de kansloze Ben Foster. The Hornets zetten direct na rust aan voor een offensief en maakten via Troy Deeney 3-1. Verder dan dat zouden de gasten niet meer komen. West Ham kan het seizoen rustig uitspelen, terwijl Watford serieus moet vrezen voor degradatie. De ploeg van Nigel Pearson speelt nog tegen Manchester City en Arsenal en moet hopen dat achtervolgers Bournemouth (Southampton-Everton) en Aston Villa (Arsenal-West Ham) geen vleugels krijgen tijdens de slotweken.