Ze hebben er lang op gewacht: Leeds United na 16 jaar terug in Premier League

Ze hebben er lang op gewacht: Leeds United na 16 jaar terug in Premier League

17-07-2020 20:45
8

Leeds United is definitief terug in de Premier League, na een afwezigheid van zestien jaar. De gevallen en weer opgekrabbelde grootmacht kan na vrijdagavond niet meer ingehaald worden door naaste belager West Bromwich Albion.

De mannen van Marcelo Bielsa speelden donderdagavond hun 44ste van de in totaal 46 Championship-wedstrijden en deden wat ze moesten doen tegen Barnsley: na de 1-0 zege was het kampioenschap al nagenoeg binnen voor Leeds. Nummer twee West Brom trapte vrijdagavond speelronde 45 af met een uitwedstrijd tegen laagvlieger Huddersfield Town. The Baggies hadden in theorie nog over Leeds heen kunnen klimmen, maar gingen dankzij een late treffer van Emile Smith Rowe met 2-1 onderuit.

WBA staat nu vijf punten achter koploper Leeds, met nog één wedstrijd te spelen. De koploper heeft een marge van zes punten op nummer 3 Brentford en heeft dus nog één punt nodig om zichzelf van de titel te verzekeren. Het Derby County van Wayne Rooney ontvangt Bielsa en de zijnen zondagmiddag en dreigt de figurant op het titelfeestje van Leeds United te worden.