Genk wint vlot van Excelsior, Dessers weet zijn eerste doelpunt te scoren

17-07-2020 19:07 Laatste update: 19:19
8

Na de gewonnen oefenpartij tegen Union moest men bij KRC Genk ook vrijdag weer aan de bak. De Limburgers namen het op tegen het Nederlandse Excelsior. Een oefenwedstrijd die vlot werd gewonnen.

Hannes Wolf begon aan de partij met een experimenteel elftal, waar onder andere jonkies Adewoye, Dwomoh en Limbombe de kans kregen om zich te bewijzen. Dat deden ze ook. Na amper zes minuten kon er al gevierd worden. Theo Bongonda zorgde voor het openingsdoelpunt.

De kansen bleven voor een gretig Genk, dat er ook voor werd beloond. Nog voor de pauze werd er een penaltyfout begaan om Bongonda. Hij plaatste zich achter de bal en maakte er 2-0 van, ook de ruststand.

Na de pauze kregen we een volledig nieuw elftal, met onder andere Joakim Maehle en Cyriel Dessers in de ploeg. Het spel ging op en neer, met kansen voor beide elftallen. Op doelpunten bleef het echter wachten.

Die kwamen er uiteindelijk dan toch. Het eerste doelpunt van de tweede helft kwam er via Excelsior-speler Omarsson, die in de 73ste minuut voor een aansluitingstreffer kon zorgen. Lang bleef die stand echter niet staan. Niet veel later werd het nog 3-1 en zelfs 4-1 via Neto Borges en Dessers. De eindstand.

Opstellingen
Eerste helft: Vandevoordt – De Norre, Adewoye, Lucumi, Uronen – Hrosovsky, Dwomoh – Limbombe, Odey, Bongonda – Onuachu.
Tweede helft: Vukovic – Maehle, Cuesta, Dewaest, Neto – Sierra, Wouters – Nygren, Daehli, Paintsil – Dessers.