Forse personele problemen voor Barça: jeugdig drietal kan niet met B-elftal mee

Forse personele problemen voor Barça: jeugdig drietal kan niet met B-elftal mee

17-07-2020 16:45 Laatste update: 16:45
1

FC Barcelona sleept zichzelf richting het einde van het Primera División-seizoen. De personele problemen zijn zo groot dat trainer Quique Setién het jonge drietal Ansu Fati, Riqui Puig en Ronald Araújo niet af wil staan aan FC Barcelona B.

De Barça-reserves zijn als tweede in hun Segunda División B-groep geëindigd en mogen play-offs om promotie naar het tweede niveau spelen. Zondag wordt er gespeeld tegen het tweede van Real Valladolid: de hoofdmacht treedt echter tegelijkertijd aan tegen Deportivo Alavés. Fati (17), Puig (20) en Araújo (21) zouden voor Barcelona B aan kunnen treden, maar zijn volgens Setién te hard nodig bij het eerste. "Ik had het graag anders gezien, maar dit is wat mij betreft niet mogelijk", liet hij na de verrassende thuisnederlaag tegen Osasuna (1-2) weten aan de Spaanse pers.

Frenkie de Jong maakte donderdagavond zijn rentree, maar Gerard Piqué, Ivan Rakitic én Júnior Firpo liepen tegen een schorsing aan. Barça kampt verder met een aantal geblesseerden en wil bankzitter Arthur Melo liever niet opstellen, aangezien de Braziliaan per 1 september naar Juventus verkast. "Zonder Fati, Puig en Araújo zouden we misschien maar elf spelers en nauwelijks wissels hebben", aldus Setién.

Tijdens de laatste speelronde staat overigens niets meer op het spel. Real Madrid pakte donderdagavond de landstitel en Barça zal het seizoen als tweede afsluiten. Op zaterdag 8 augustus speelt men in de Champions League tegen Napoli.