'Bilbao laat kans op Europees ticket lopen, bekerfinale pas rond Kerst mét fans'

'Bilbao laat kans op Europees ticket lopen, bekerfinale pas rond Kerst mét fans'

17-07-2020 16:00 Laatste update: 16:00
4

De Copa del Rey-finale van het seizoen 2019/2020 wordt mogelijk pas vlak voor de kerstdagen afgewerkt. Athletic Bilbao en Real Sociedad willen de eindstrijd pas spelen als er publiek aanwezig kan zijn, meldt Marca.

Beide Baskische clubs plaatsen zich medio februari voor de finale in Sevilla, die na de uitbraak van het coronavirus echter tot nader order is verplaatst. Bij Spaanse voetbalwedstrijden zullen voorlopig geen toeschouwers aanwezig kunnen zijn: Athletic en Real Sociedad hebben volgens Marca afgesproken dat ze pas de degens kruisen als dit wél mogelijk is.

De Spaanse voetbalbond lijkt bovendien bereid om mee te werken. Volgens de berichtgeving wordt er momenteel gezocht naar mogelijkheden om de finale eind 2020 in te plannen, in de dagen rondom Kerstmis. Idealiter is de Baskische bekerfinale tegen die tijd de eerste voetbalwedstrijd in Spanje die weer bezocht kan worden door de supporters.

Het betekent dat er in ieder geval geen Europees ticket op het spel zal staan en dat Athletic Bilbao waarschijnlijk zijn perspectief op Europa League-voetbal weggooit. De club staat tiende in de Primera División, met nog één speelronde te gaan. Real Sociedad staat zesde en lijkt zich wel voor de Europa League te gaan kwalificeren.