Schürrle (29) verrast Duitsland met voetbalpensioen: 'Geen applaus meer nodig'

Schürrle (29) verrast Duitsland met voetbalpensioen: 'Geen applaus meer nodig'

17-07-2020 14:24 Laatste update: 14:57
8

André Schurrle (29) zet per direct een punt achter zijn carrière. De Duitse held van het WK 2014 heeft naar eigen zeggen 'geen applaus meer nodig'.

Schurrle zal niet meer in volle stadions te bewonderen zijn, de Duitser geeft er de brui aan. Enkele dagen geleden werd het lopende contract van Schurrle ontbonden bij Borussia Dortmund. De aanvaller gaat echter niet meer op zoek naar een nieuwe club en zet op 29-jarige leeftijd een punt achter zijn voetballoopbaan.

In een korte reactie gaf Schurrle iets meer duiding. "Ik heb lang nagedacht over deze beslissing. Maar nu is het duidelijk, ik heb geen applaus meer nodig", wordt de speler geciteerd door Der Spiegel.

Na een succesrijke loopbaan die hem onderdak verschafte bij onder meer Bayer Leverkusen, Chelsea, Spartak Moscou en Fulham hangt Schurrle dus definitief zijn schoenen aan de haak. Het toppunt van zijn carrière was ongetwijfeld het WK 2014, daarin wist hij de wereldtitel te pakken. Hij speelde er zes van de zeven wedstrijd en was één van de uitblinkers in het team.