'Real Madrid haakt af voor target, zomer zonder grote transfers'

'Real Madrid haakt af voor target, zomer zonder grote transfers'

17-07-2020 13:12
3

Volgens Florentino Pérez, voorzitter van Real Madrid, hoeven we geen grote aankopen van De Koninklijke te verwachten deze zomer. De Telegraaf laat weten dat andere topclubs nu weer in actie kunnen komen.

Na afloop van de kampioenswedstrijd van Real (2-1 winst op Villarreal) werd Pérez gevraagd naar een eventuele overstap van Kylian Mbappé, die al geruime tijd in de belangstelling staat van de Madrilenen. "We gaan deze zomer geen grote aankopen doen", verzekert de voorzitter in gesprek met diverse Spaanse media. "Het is daar de situatie niet voor."

Dat zou ook betekenen dat Donny van de Beek, die al tijden gelinkt wordt aan Real, niet naar Bernabéu vertrekt. "We kunnen niet aan onze spelers vragen om salaris in te leveren en daarna grote aankopen te doen", legt Pérez uit. "We zullen er nog even op moeten wachten. Als alles weer normaal is halen we de beste spelers van de wereld weer naar Madrid."

De Telegraaf schrijft dat door de opmerkingen van de Real-preses de deur wagenwijd open staat voor andere Europese topclubs. Zij waren in eerste instantie 'kansloos', omdat Van de Beek al een akkoord had met De Koninklijke en ook de clubs akkoord waren over een transfersom van vijftig miljoen. Voorlopig zal die overstap geen doorgang vinden, schrijft de ochtendkrant.

Het is ook niet uitgesloten dat Van de Beek langer bij Ajax blijft. Eerder al spraken directeur voetbalzaken Marc Overmars en trainer Erik ten Hag de hoop uit dat de middenvelder uit Nijkerkerveen nog een seizoen in de Johan Cruijff Arena te bewonderen is.