Aad de Mos inspiratiebron voor game en nieuwe internethype

Aad de Mos inspiratiebron voor game en nieuwe internethype

17-07-2020 10:26
5

Iedereen weet dat Aad de Mos niet verlegen zit om een opvallende uitspraak te doen. Een van de quotes van De Mos is nu een eigen leven gaan lijden. 'Kaasje' is een nieuw internetfenomeen met zelfs een eigen game voor smartphones.

Een paar maanden geleden was De Mos te gast bij Rondo, een Nederlands praatprogramma over sport. Tijdens een betoog zei zijn de analist: "Dan is het klaar. Dan is het kaasje." De uitspraak ging (in Nederland) bij de jeugd al snel viraal. De jongeren bestempelden heel wat zaken met 'Kaasje'.

Ondertussen zag een bekende Nederlandse YouTuber Koen van Heest oftewel DNPNL in dat er wel munt viel te slaan uit de uitspraak van De Mos. Hij liet een eigen game ontwikkelen, die de naam 'Kaasje' meekreeg.

De bedoeling van het spel is om zoveel mogelijk kaasje te vangen. Een soort Mario Bros anno 2020. De personages waarmee je kunt spelen zijn bekende Nederlandse YouTubers zoals DNPNL zelf en Slotta. Ook is het mogelijk om met De Mos te spelen.

Hoe populair de game is? De game is al door meer dan 100.000 personen gedownload. En dat is nog maar enkel op Android. Waar een uitspraak van De Mos al niet goed voor kan zijn.