Meunier legt keuze voor Dortmund uit: Het verlengde van Club Brugge

Meunier legt keuze voor Dortmund uit: "Het verlengde van Club Brugge"

16-07-2020 20:45
1

Thomas Meunier speelt komend seizoen bij Borussia Dortmund. Daar maakt hij een nieuwe start na een tegenvallende periode bij PSG. Meunier herkent in Dortmund onder meer ook... Club Brugge. 

"Als je de kwaliteit van onze selectie ziet, dan moet de club de volgende jaren weer wat winnen", geeft Meunier aan bij Belga. "En daarin zullen we slagen. Mijn honger naar succes kent geen grenzen."

Meunier kon gratis weg bij PSG en genoot mede daarom veel interesse. "De voorbije maanden toonden verschillende grote ploegen interesse in mij en het kwam tot enkele concrete aanbiedingen. Het ging om teams uit Spanje, Italië, Engeland en ook Duitsland. Al voor mijn transfer naar PSG wilde ik de overstap naar Duitsland of Engeland maken."

Dortmund was uiteindelijk de meest voor de hand liggende keuze. "De keuze voor Dortmund was er een van het hart. Ik ben intussen al 28 en zocht een club met mijn mentaliteit. Ik zie Dortmund als het verlengde van Club Brugge: ambitieus, authentiek en nuchter op een prettige manier."