Leeds kan champagne koud zetten, Championship-titel bijna binnen

16-07-2020 20:27 Laatste update: 20:28
1

Leeds United heeft het kampioenschap in het Championship bijna binnen en keert volgend seizoen zo goed als zeker terug op het hoogste niveau in Engeland. De thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Barnsley werd met 1-0 gewonnen.

Voor beide ploegen stond er veel op het spel donderdagavond. Het Leeds van trainer Marcelo Bielsa was bij een overwinning vrijwel zeker van het kampioenschap, terwijl Barnsley bij een verlies zo goed als zeker zou degraderen naar de League One. Het was vanaf minuut één duidelijk dat er veel op het spel stond: het duel kwam maar moeizaam op gang en beide teams hadden moeite om tot goed uitgespeelde kansen te komen.

Halverwege de eerste helft was het dan toch raak voor Leeds: een zeer ongelukkig eigen doelpunt van Barnsley-speler Michael Sollbauer zorgde ervoor dat de kampioenskandidaat de bevrijdende eerste treffer op het scorebord kreeg. Veel kon de Sollbauer er niet aan doen, maar uiteindelijk bleek zijn actie wel de beslissende.

Barnsley probeerde in de tweede helft de wedstrijd om te draaien, kreeg een aantal uitstekende kansen, maar wist geen doelpunt te maken. Het zorgde na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jarred Gillett voor grote vreugde bij Leeds, dat zo goed als zeker is van promotie naar de Premier League. De ploeg heeft nog één punt nodig uit de komende twee wedstrijden.