Munaron (63) is scherp voor Anderlecht: Plaatsje aan de cornervlag

Munaron (63) is scherp voor Anderlecht: "Plaatsje aan de cornervlag"

16-07-2020 19:00 Laatste update: 19:29
17

Jacky Munaron speelde van 1974 tot 1989 bij Anderlecht, waar hij 293 wedstrijden op de teller heeft staan. Tussen 1999 en 2007 was hij er ook nog keepertrainer. Toch wordt hij niet altijd met open armen ontvangen bij Anderlecht. Bij Het Nieuwsblad spuwt de ex-doelman zijn gal. 

Sinds zijn ontslag is hij nog nauwelijks op Anderlecht geweest. "Ik ben nog drie keer geweest. Voor een reünie van de ploeg die Europacup II won in 1976, en voor een reünie van de ploeg die Manchester United had geklopt. Met Jan Koller, Radzinski, Vanderhaeghe... We zaten daar in een hoek van het stadion, aan de cornervlag, Koller helemaal dubbel geplooid. Dat trok op niets", aldus Munaron.

"Vorig jaar ging ik nog eens de aftrap geven, met Morten Olsen. Maar anders? Bij Cub Brugge zie je al hun oud-spelers nog. Lambert, Broos, Cools, zij krijgen hun plaats. Ik vraag geen etentje in de Saint-Guidon, maar een plaatsje, niet aan de cornervlag, waarom niet? Van Himst is er niet in de beste verstandhouding vertrokken, Rensenbrink kreeg geen afscheid. Waarom moest het altijd zo zijn?", vraagt Munaron zich af. 

In de afgelopen drie jaar was Munaron nog aan de slag bij zaalvoetbalclub Halle-Gooik. Aan die samenwerking kwam dit jaar een einde.