UPDATE: 'Osimhen rondt zijn medische testen met succes af bij Napoli'

UPDATE: 'Osimhen rondt zijn medische testen met succes af bij Napoli'

Gepubliceerd: donderdag 16 juli 2020 om 15:31do 16-07-2020 om 15:31

Laatste update: zondag 19 juli 2020 om 10:59zo 19-07-2020 om 10:59

Volgens L'Equipe heeft Lille OSC een akkoord bereikt met Napoli over de transfer van Victor Osimhen (ex-Sporting Charleroi). Dat heeft gevolgen voor de overstap van Jonathan David (KAA Gent) naar Lille, die meer dan ooit in de pijplijn zit.

Marc Ingla, algemeen directeur van Lille, heeft aan L'Equipe bevestigd dat Osimhen zal vertrekken naar Napoli voor circa 81 miljoen euro. "We zitten in de laatste fase. De speler heeft zijn keuze gemaakt", vertelde Ingla.

De nakende transfer van Osimhen heeft ook gevolgen voor Jonathan David. Lille aast al een tijdje op het goudhaantje van AA Gent en kan met het vrijgekomen geld een nieuw bod doen op de Canadese aanvaller.

Volgens L'Equipe was een delegatie van Lille -samen met makelaar Mogi Bayat- woensdag in Gent om te onderhandelen over de transfer van David. Er zou een bod van 25 miljoen euro op de tafel liggen.

Dat komt aardig in de buurt van de vraagprijs 30 miljoen euro die Gent op het hoofd van David heeft geplakt. Beide ploegen lijkt naar elkaar toe te groeien, waardoor de Belgische competitie een attractie gaat verliezen.

Update 19/7: Victor Osimhen is weer een stap dichter bij zijn transfer naar Napoli. De 21-jarige spits van Lille heeft de medische keuring in Napels met goed gevolg doorstaan, melden Nigeriaanse media, waaronder Omasports. Hij is nu in afwachting van de laatste details, voordat hij zijn handtekening zet onder een contract. Osimhen wordt vermoedelijk maandag gepresenteerd. Met de transfer is naar verluidt zo'n zestig miljoen euro gemoeid.

Voor Sporting Charleroi betekent dat dat de kassa snel zal rinkelen. De Henegouwers hebben vijftien procent op de transferwaarde van Osimhen behouden en zullen dus rond de negen miljoen euro vangen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws