Mourinho zéér geprikkeld na Bergwijn-vraag: 'Alsof ik niet het recht heb'

Mourinho zéér geprikkeld na Bergwijn-vraag: 'Alsof ik niet het recht heb'

Gepubliceerd: donderdag 16 juli 2020 om 12:46do 16-07-2020 om 12:46

José Mourinho was woensdagavond na de 1-3 zege van Tottenham Hotspur op Newcastle United geprikkeld. De reden: een vraag over Steven Bergwijn.

Op de video-persconferentie kreeg Mourinho de vraag waarom Bergwijn ondanks zijn overtuigende optredens sinds de Premier League-herstart niet vaker speelt. De oud-PSV'er begon tegen Bournemouth op de bank en gaf kort na zijn invalbeurt een ragfijne assist op Harry Kane.

"Kijk, dit is een vraag die je mij altijd stelt, maar nooit aan Frank Lampard, Jürgen Klopp, Pep Guardiola en alle andere trainers van grote clubs met grote spelers", bitst Mourinho. "Lampard kiest voor Pulisic, maar je vraagt hem niet waarom hij Hudson-Odoi op de bank zet. Als Bernardo Silva niet speelt onder Guardiola, vraag je hem daar nooit naar."

"Het lijkt erop dat ik de enige manager ben die vijftien spelers in de basisopstelling moet zetten. Alsof ik niet het recht heb om goede spelers op de bank te zetten."

Mourinho kan het voor zijn gevoel niet goed doen. "Als ik met Bergwijn was gestart, had jij nu gevraagd wat Lucas Moura en Heung-Min Son moeten doen om te beginnen. Ze hoeven niets te doen, ze moeten gewoon teamspelers zijn. Teamspelers staan in de basis, zitten op de bank, vallen na een half uur in of doen alleen de laatste minuut mee."

Bergwijn moet volgens zijn manager doorgaan met waar hij mee bezig is. "Hij hoeft niets anders te doen. Hij is een teamspeler, staat onder contract bij Tottenham en Tottenham wil het opnemen tegen de beste clubs. Tottenham kan niet maar elf goede spelers hebben. Die zitten soms ook op de bank."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws