Charleroi hoort kassa al rinkelen: 'Osimhen landt in Napels voor recorddeal'

Charleroi hoort kassa al rinkelen: 'Osimhen landt in Napels voor recorddeal'

Gepubliceerd: donderdag 16 juli 2020 om 11:41do 16-07-2020 om 11:41

Napoli staat op het punt het eigen transferrecord te breken. Victor Osimhen, spits van Lille OSC, wordt mogelijk deze week nog gepresenteerd door de Italiaanse club. Die deal kan Sporting Charleroi op slag schatrijk maken.

Volgens La Gazzetta dello Sport is Osimhen al in Italië voor een medische keuring. Het is nog de vraag wanneer deze gaat plaatsvinden, maar dat hij zich binnenkort speler van Napoli mag noemen, lijkt een zekerheid. De huidige nummer 6 van de Serie A maakt naar verluidt 60 miljoen euro naar Lille. Het record staat nu nog op naam van Gonzalo Higuain, die in 2013 voor 39 miljoen euro overkwam van Real Madrid.

Woensdag zaten Napoli en het kamp-Osimhen weer met elkaar om tafel om de laatste plooien glad te strijken. Als de zaakwaarnemer van de Nigeriaanse spits groen licht geeft, volgt er een medische keuring in Rome en wordt Osimhen op korte termijn gepresenteerd. Dat zou Charleroi graag zien gebeuren. De Carolo's beschikken over een doorverkooppercentage van vijftien procent en zouden dus mogen hopen op negen miljoen euro.

David als opvolger?
Overigens zal ook KAA Gent het dossier rond Osimhen in spanning afwachten. Als opvolger voor de Nigeriaanse sensatie denkt Lille namelijk aan Jonathan David. Het geld van de transactie met Napoli kan daarvoor dienen, al verlangen de Buffalo's wel de hoofdprijs. Voor minder dan 30 miljoen zou hun Canadese goudhaantje niet mogen vertrekken.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws